Peymana Endamtiyê û Bikaranînê

Peymana Endamtiyê û Bikaranînê

SÖZLEŞMENİN TARAFLARI
1-  Sözleşmenin taraftarları, elektronik ortamda pallwesan.com  adresinde E-satış uygulamasını kullanıma sunan KOOPERATİFLER MAH. RIZVAN AĞA 2. SK. NO: 2 /2 İÇ KAPI NO: 1 YENİŞEHİR/ DİYARBAKIR adresinde faaliyet gösteren İNAN EROĞLU – PALL YAYINCILIK (bundan sonra kısaca “Pallweşan” olarak anılacak) ile E-satış uygulamasında işlem yapmak amacıyla uygulamaya üye olan ve kullanan gerçek ve tüzel kişilerdir.
SÖZLEŞMENİN SÜRESİ
2- Kullanıcı, Sistemdeki üyeliğini sonlandırılana kadar sözleşmenin geçerli olacağını kabul ve taahhüt eder. Pallwesan, Kullanıcının üyelik şartlarına uymaması, bildirimlere uygun davranmaması durumlarında Kullanıcının üyeliğini kısıtlayabileceği gibi, tamamen de iptal edebilecektir. Kullanıcı, sistem üzerinde tamamlanmamış işlem bulunmaması halinde sözleşmesinin iptalini isteyerek üyelikten çıkabilecektir.
SÖZLEŞMENİN KAPSAMI
3- İşbu sözleşmenin konusu; E-satış sisteminin kullanılması ile ilgili, Pallwesan ile Kullanıcı arasındaki karşılıklı hak ve yükümlülüklerin tanzimidir.
4- Kullanıcı, bu sözleşmenin hükümlerini kabul etmekle; pallwesan.com adresindeki E-satış uygulamasında yer alan üyelik ve kullanım şartlarını, Pallwesan tarafından yapılan duyurular, her türlü yazılı belge, elektronik uyarı, SMS vb. beyanları kabul etmiş sayılır. Kullanıcı, bahsi geçen beyanlarda belirtilen her türlü hususa uygun olarak davranmayı kabul ve taahhüt eder.
5- Kullanıcılar, elektronik satış sistemine üye olurken beyan etmiş oldukları bilgilerin doğruluk ve gerçekliğini taahhüt eder. Kullanıcı, mevzuat hükümlerine riayet etmeyi ve bunları ihlal etmemeyi baştan kabul ve taahhüt eder. Aksi takdirde, doğacak tüm hukuki ve cezai yükümlülükler tamamen ve münhasıran Kullanıcı ve temsil ettiği Müşteriyi bağlar.
5- Pallwesan, iş bu sözleşme veya E-satış sisteminde tek taraflı değişiklik yapma veya tadil etme hakkına sahiptir. Yapılan bu değişikliği Pallweşan, Sistem üzerinden duyuracak olup, değişikliklerin takibi Kullanıcı ve temsil ettiği Müşterilerin sorumluluğundadır. Yapılacak değişikliklerden sonra E-satış uygulamasının kullanılmaya devam edilmesi değişikliklerin kabul edilmesi anlamına gelir.
ÜYELİK
6- E-satış sistemini kullanabilmek için sistemde yer alan bu üyelik sözleşmesini imzalayarak sisteme üye olunması zorunludur. Elektronik satış sistemine 18 yaşını doldurmuş ve medeni hakları kullanma ehliyetine sahip olanlar üye olabilecektir.
7- Sisteme kullanıcı şifresi oluşturularak pallwesan.com adresinde girilebilir. Kişiye özel bu bilgilerin güvenliğinden ve gizliliğinden Kullanıcı ve temsil ettiği Müşteri sorumludur.
8- Sisteme kayıt olan Kullanıcı, üyelik sözleşmesinde yer alan veya sisteme girdiği bilgilerin tam, doğru, kendisine ait olduğunu taahhüt etmiş ve üyelik için belirtilen şartları kabul etmiş sayılır. Üyelik sözleşmesinde yer alan bilgilerinin eksik veya yanlış olmasından doğan veya doğabilecek olan zararlardan Kullanıcı ve temsil ettiği Müşteri sorumlu olup, Pallweşan’ın bu konuda hiçbir sorumluluğu olmayacaktır. Üyelik aşamasından sonra Kullanıcının bilgilerinde değişiklik olması durumunda bilgilerin üyenin kendisi tarafından sistem üzerinden güncellemesi, Pallweşan tarafından belge istenilen durumlarda ise söz konusu belgeleri değişikliğin olduğu tarihten itibaren en geç 15 gün içerisinde Pallweşan’ın ilgili birimine ibraz etmesi gerekmektedir. Bilgilerin güncellenmemesinden veya geç güncellenmesinden dolayı sorumluluk Kullanıcı ve temsil ettiği Müşteriye aittir.
9- Pallweşan, Kullanıcının kişisel bilgileri yasal bir zorunluluk olarak istendiğinde, yasal gereklere uygun hareket etmek veya Pallweşan’a tebliğ edilen yasal işlemlere uymak zorunda olduğu hallerde açıklayabilir. Yargı organları tarafından verilen kararlara ya da yasanın açık hükmüne istinaden Pallweşan tarafından Kullanıcılara ait bilgilerin resmi makamlara bildirilmesi hiçbir şekilde gizlilik koşulunun ihlali anlamına gelmez ve bu durum nedeni ile Pallweşan’a yönelik sorumluluk iddiası yöneltilemez.
10- Kullanıcı, üyelik kaydı yapması halinde üyelik sözleşmesinde yer alan tüm maddeleri okumuş ve kabul etmiş sayılır. Kullanıcı, E-satış yöntemiyle yapacağı işlemler için sistemdeki üyeliği sonlandırılana kadar sözleşmenin geçerli olacağını kabul ve taahhüt eder.
HAK VE YÜKÜMLÜLÜKLER
11- Kullanıcı, üyelik hakkını hiçbir şekilde üçüncü bir tarafa devir edemez. Kullanıcının sistemdeki hesabının üçüncü kişiler tarafından kullanılması halinde her türlü sorumluluk Kullanıcı ve temsil ettiği Müşteriye aittir. Kullanıcıların Sistem üzerinde yaptığı her işlem ve eylemdeki hukuki ve cezai sorumlulukları Kullanıcı ve temsil ettiği Müşteriye aittir.
12- Kullanıcının bilgisayarında, elektrik veya internet bağlantısında meydana gelebilecek bir arıza nedeniyle E-satış sisteminden işlemlerini yapamamasından Pallweşan sorumlu tutulamaz.
13- E-satış uygulamasının güvenliği ile ilgili tedbirler imkânlar dâhilinde Pallweşan tarafından alınacaktır. Bu itibarla Kullanıcı Sistemi kullanırken kendi yazılım ve işletim sistemlerinde oluşabilecek tüm hata ve bunların doğrudan ya da dolaylı sonuçlarından Kullanıcı ve temsil ettiği Müşterinin sorumlu olduğunu kabul etmiş sayılır.
14- Pallweşan sistem üzerinden ilgili hizmetleri sağlamakla yükümlüdür. Söz konusu hizmetlerin gerçekleştirilebilmesi için gerekli teknik altyapının çalışır durumda olmasından sorumludur. Pallweşan, Kullanıcının E-satış sistemine erişim araçları olan güvenlik bilgilerini üçüncü kişilerle paylaşamaz.
15- Bu üyelik sözleşmesi içerisinde sayılan maddelerden bir ya da birkaçını ihlal eden Kullanıcı işbu ihlal nedeniyle cezai ve hukuki olarak şahsen sorumlu olup, Pallweşan bu ihlallerin hukuki ve cezai sonuçlarından sorumlu olmayacaktır. Ayrıca; bu ihlal nedeniyle, olayın yargıya intikal ettirilmesi durumunda Pallweşan’ın, Kullanıcı ve temsil ettiği Müşteriye karşı üyelik sözleşmesine uyulmamasından dolayı tazminat talebinde bulunma hakkı saklıdır.
16- E-satış işlemleri için Kullanıcıya yapılacak her türlü bildirim, ayrıca tebligata gerek olmaksızın sistem üzerinden yapılır ve gerektiğinde ilgililere e-posta veya SMS yoluyla bilgi verilir. Sistemde yer alan bilgilerin güncellenmesi yükümlülüğü Kullanıcı ve temsil ettiği Müşteriye ait olup, bu bilgilerin güncellenmemesi durumunda, sistem üzerindeki adres veya diğer kayıtlara yapılan bildirim hukuken geçerli sayılacaktır. Kullanıcının yapacağı bildirimler; Pallweşan’ın ilgili birimine yazılı müracaat, KEP adresine bildirim veya faks yoluyla olacaktır.
17- Elektronik satış sisteminin tasarımı, yazılımı ve görseller Pallweşan’ın mülkiyetindedir. Bunlara ilişkin telif hakkı ve/veya diğer fikri mülkiyet hakları ilgili kanunlarca korunmakta olup, bunlar izinsiz kullanılamaz, iktisap edilemez ve değiştirilemez.
18- Gerek Pallweşan ve gerekse Kullanıcı birbirlerinin veya üçüncü şahısların kişilik haklarına veya malvarlığına zarar verecek işlemlerde bulanamaz. Pallweşan, Kullanıcının sözleşme hükümlerine ve/veya hukuka aykırı olarak Sistem üzerinden veya başka yollarla gerçekleştirdikleri faaliyetler nedeniyle oluşabilecek zararlardan doğrudan ve/veya dolaylı olarak, hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz. Kullanıcı, Sistem üzerinde bulunan metinleri, dosyaları, veri tabanlarını ve listeleri çoğaltmayacağını, kopyalamayacağını, dağıtmayacağını, işlemeyeceğini, gerek bu eylemleri ile gerekse de başka yollarla Pallweşan ile doğrudan ya da dolaylı olarak rekabete girmeyeceğini kabul, beyan ve taahhüt eder.
19- Pallweşan, Kullanıcılar tarafından sisteme girilen, yüklenen, değiştirilen veya sağlanan bilgi ve içeriklerin doğruluğunu araştırma, bu bilgi ve içeriklerin güvenli, doğru ve hukuka uygun olduğunu taahhüt ve garanti etmekle yükümlü ve sorumlu olmadığı gibi, söz konusu bilgi ve içeriklerin yanlış ve hatalı olmasından dolayı ortaya çıkacak hiçbir zarardan da sorumlu tutulamaz. Bu konudaki tüm sorumluluk Kullanıcı ve temsil ettiği Müşteriye aittir.
20- İşbu sözleşmeden doğabilecek ihtilaflarda Pallweşan veri tabanında ve sunucularında tuttuğu elektronik kayıtlarının muteber olacağını kabul eder.
MÜCBİR SEBEPLER
21- Hukuken mücbir sebep sayılan tüm durumlarda Pallweşan işbu sözleşme ile belirlenen edimlerden herhangi birini geç veya eksik ifa etme veya ifa etmeme nedeniyle sorumlu değildir. Bu ve bunun gibi durumlar nedeniyle Pallweşan’dan tazminat talep edilemez.
22-  Mücbir sebep terimi; doğal afet, isyan, kısmi veya genel seferberlik ilanı, savaş, kanuni grev ve genel salgın hastalıklar, iletişim sorunları, altyapı ve internet arızaları, sisteme ilişkin iyileştirme çalışmaları ve bu sebeple meydana gelebilecek arızalar ve bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla tarafların makul kontrolü dışındaki ve Pallweşan’ın gerekli itinayı göstermesine rağmen önleyemediği olaylar olarak yorumlanacaktır.
23- Taraflardan birinin veya her ikisinin işbu Sözleşmeden doğan yükümlülüklerinden herhangi birini kısmen ya da tamamen mücbir sebep nedeniyle yerine getiremeyecek olması halinde mücbir sebep süresince ve bununla sınırlı olmak üzere taraf ya da taraflar işbu sözleşmede yazılı ilgili yükümlülüğün yerine getirilmesinden sorumlu tutulmayacaklardır. Mücbir sebebin geçerli olduğu süre içinde sözleşmenin hükmü askıda sayılacaktır.
YETKİLİ MAHKEME VE İCRA DAİRELERİ
24- İşbu sözleşmenin yorumlanması ve uygulanmasına ilişkin olarak ortaya çıkabilecek tüm uyuşmazlıklar öncelikle taraflar arasında karşılıklı müzakere yolu ile çözülmeye çalışılacaktır. Taraflar arasında karşılıklı müzakere yolu ile çözüme kavuşturulamayan işbu sözleşme ile ilgili her türlü uyuşmazlığın çözümünde İSTANBUL ADLİYESİ  yargı çevresindeki mahkeme ve icra daireleri yetkili olacaktır.
YÜRÜRLÜK
25-  İşbu Sözleşme, Kullanıcının Sistem üzerinden üyeliğinin aktive edilmesini müteakip karşılıklı olarak yürürlüğe girecektir.
E-satış işlemlerini gerçekleştirirken iş bu sözleşmede yer alan tüm şartlara, yapılan bildirimlere, duyurulara, yukarıda belirtilen tüm şart ve kuralları anladığımı ve onayladığımı, kabul ve taahhüt ederim.